Vores fundament

Vi bygger på et stærkt fagligt grundlag

Ledelsen i GirlTalk er psykologfaglig uddannet, med ekspertise på området. De frivillige får undervisning, supervision og uddannelse, der sikrer, at de alle er kompetente til at arbejde med de unge piger. Alt arbejdet i GirlTalk er gennemsyret af en ydmyghed for vores evner og vores begrænsninger i forhold til den enkelte pige, og det er en vigtig værdi for GirlTalk at have integritet, gennemsigtighed og ordentlighed i alt, hvad vi gør.

Alt er baseret på frivillighed og engagement

GirlTalk er en organisation baseret på frivillighed og engagement. Det er en værdi for os at engagere os i hinanden og gøre en forskel på frivillig basis. For os er det en hjertesag at være der for andre. Vores frivillige hjælper og rådgiver, fordi de har lyst til det. Ikke fordi de bliver betalt for det. Der er cirka 300 frivillige tilknyttet i GirlTalk, og vi har frivillige engageret i alle dele af vores arbejde: Fra bestyrelse, advisoryboard og ambassadører til frivillige i vores forældre- og ungerettede indsatser. Vi lægger stor vægt på at have et omfattende sikkerhedsnet for vores frivillige i form af sparring, fællesskab, introforløb, uddannelse, supervision og trivselssamtaler.

Alle har brug for en at tale med

Enhver person har brug for et menneske i deres liv, som er nærværende og lytter. Men det kan være svært at tale med de mennesker, du er tættest på i dagligdagen. GirlTalk giver derfor mulighed for at tale med andre om de ting i livet, der kan være svære at dele med andre.

SISTERHOOD

I ordet Sisterhood er der en stærk gensidighed. Det vil sige, at det man ønsker, er også det, man selv giver. Med andre ord: Retten til at være den man er og respekten for at andre er, som de er. Det sker via omsorg, respekt og mod.

Du er værdifuld

Alle piger uanset etnicitet, seksualitet, religiøs overbevisning eller nationalitet har værdi. GirlTalk støtter piger i at se de ressourcer og talenter, de er i besiddelse af, og til at folde deres potentiale fuldt ud.

Kvalitetsmærke på GirlTalks rådgivninger

GirlTalks Ungerådgivning har siden 2017 været akkrediteret af RådgivningsDanmark, som er en brancheforening for sociale rådgivningstilbud i Danmark. Akkrediteringen er et særligt kvalitetsstempel på arbejdet i rådgivningerne. I 2024 blev Ungerådgivningen genakkrediteret og for første gang blev GirlTalks Rådgivning for forældre akkrediteret. Brevkassen Pigetanker blev tilmed akkrediteret for første gang i 2024, hvilket ligesom i rådgivningerne, viser, at vi lever op til en række krav til god rådgivning. Du kan læse mere om RådgivningsDanmark her.

Hvem arbejder hos GirlTalk?

GirlTalks sekretariat er fordelt over fire lokalafdelinger i hhv. København, Aalborg, Odense og Aarhus. 
Ledelsen i GirlTalk er psykologfaglig uddannet, med ekspertise på området. Derudover har GirlTalk medarbejdere med flere forskellige baggrunde og fagligheder, hvoraf mange er uddannet inden for psykologi, pædagogik samt kommunikation og marketing.
En stor del af arbejdskraften hos GirlTalk ligger
hos vores frivillige. GirlTalk er drevet af og skabt på et fundament af frivillighed og vi ville ikke kunne eksistere uden vores frivillige. Samlet set er der omkring 300 frivillige i GirlTalk.

Hovedparten af vores frivillige er engageret i vores indsatser målrettet unge, og alle frivillige i ungeindsatserne er kvinder i alderen 18-35 år.
Uddannelse og rammesætning er helt afgørende i vores arbejde med frivillige, og vi lægger stor vægt på at have et omfattende sikkerhedsnet for vores frivillige i form af sparring, fællesskab, introforløb, uddannelse, supervision og trivselssamtaler.

Kontakt os her

Rapporter for indsatser

Her finder du rapporter for vores indsatser; for vores ungerådgivning og vores fysiske fællesskaber; EmpowR og Sisterhood

Rapporter for ungerådgivning

Rådgivningsvirksomheden Cowi har undersøgt de samfundsmæssige effekter af vores anonyme chatrådgivning for unge.
 
Rapporten viser, hvordan der er store samfundsøkonomiske gevinster forbundet med GirlTalks Ungerådgivning. Dette understøttes af pigerne og de unge kvinders egne tilbagemeldinger på brugerevalueringerne samt de gennemførte interviews.

Læs resumé af rapporten her
Læs hele rapporten her

Rapporter for EmpowR

Rådgivningsvirksomheden Cowi har undersøgt de samfundsmæssige effekter af vores forebyggende indsats EmpowR, et gruppeforløb for piger i alderen 13–16 år.
 
Rapporten viser, hvordan EmpowR kan skabe store gevinster for samfundet. Det gælder for den enkelte piges oplevelse af livskvalitet. Og det gælder for de omkostninger, som samfundet kan spare, hver gang en pige i mistrivsel bliver hjulpet til at få det bedre eller undgår forværring.


Læs resumé af rapporten om fællesskabet EmpowR her
Læs hele rapporten om fællesskabet Empow her

Vedtægter

Her finder du vores vedtægter, som beskriver foreningens formål, medlemskriterier, bestyrelsens sammensætning, generalforsamlinger, og retningslinjer for økonomi og drift. Vedtægterne forklarer også, hvordan foreningen arbejder for at hjælpe og støtte unge piger gennem rådgivning og forebyggende indsatser, samt reglerne for foreningens ophør og ændringer af vedtægterne. 

Læs vedtægter her

Årsberetninger og -regnskaber

Her kan du læse vores seneste årsberetninger og årsregnskaber.