GirlTalk.dk - Er jeg forelsket?

Er jeg forelsket?

af Simone fra GirlTalk.dk

Hvordan følelses det at være forelsket?

Som mennesker søger vi ofte tosomheden, vi længes efter en anden at dele alt mellem himmel og jord med. Når du bliver forelsket første gang, kan det virke lidt voldsomt og føles, som om det slår benene væk under dig. Har du oplevet, at du har svært ved at tænke klart eller koncentrere dig? Vil du hellere ligge og dagdrømme om jer to end at lukke øjnene og falde i søvn? Har du ikke den samme appetit, som du plejer? Dette kan meget vel være tegn på, at du er forelsket. Men hvordan føles forelskelse så lige? Der er ikke noget rigtigt svar på, hvordan det skal føles - da folk oplever det på forskelligt. Men jeg har samlet 13 tegn på, at du kan være forelsket:

 1. Hvilken følelse får du, når han kigger på dig? Får du bankende hjerte, eller breder der sig et smil på dine læber, uden du tænker over det? Mærker du en nervøsitet i kroppen, og har du mest lyst til at se på ham eller være sammen med ham det meste af tiden?
 2. Du vil vide alt om ham - og Facebook, Instagram og diverse sociale medier har du hurtigt tjekket flere gange dagligt for at se, om han er online, har han postet et nyt opslag eller tilføjet et nyt billede? Hvis han har gjort det, så ved du det højst sandsynligt.
 3. Hvis du går på samme skole som ham, eller hvis du ved, at der er en mulighed for at støde ind i personen, så sørger du får at gøre lidt ekstra ud af dig selv.
 4. Du bliver ofte kejtet og kluntet i hans selskab.
 5. Du tænker konstant på ham
 6. Hvis du ser ham eller forestiller dig, at han flirter med andre piger, føler du så en lille snert af jalousi og en lille knude i maven?
 7. Hver gang din mobil vibrerer eller ringetonen lyder, så håber du, at det er fra ham. Derudover tjekker du sikkert også din mobil, bare lige for at være sikker på, at du ikke har hørt fra ham.
 8. Hvis du spørger dine veninder, så går det meste af din taletid nok på ham. Og du har måske også lige gentaget dig selv en gang eller tre i din ivrighed, når du skal fortælle om ham.
 9. Du finder gerne på undskyldninger for at være der, hvor han er. Du tager gerne en omvej for at gå forbi hans skole eller arbejde, spiller han fodbold begynder du måske pludselig at spørge pigerne, om I ikke alle skal tage ned og se drengene spille?
 10. Du savner ham.
 11. Han er den eneste, du kan forestille dig at blive kærester med. Ingen andre fyre kan måle sig med ham.
 12. Du kan overhovedet ikke finde på nogen fejl ved din forelskelse, okay der er måske lige 1 eller 3, men det er mindre ting, som slet ikke betyder noget i forhold til, hvor dejlig han er.
 13. Når I er sammen, så føles det som om, at resten af verdenen er væk, og det hele bare handler om jer to, tiden står stille og når I rører ved hinanden, føles det som elektriske stød igennem kroppen.

Læs også: At flytte sammen med sin kæreste

 iStock 469114093

Hvordan ved jeg, om han gengælder mine følelser?

Det kan være svært at afkode, om en dreng eller pige er forelsket i en. Især fordi mange oplever det at være forelsket på forskellige måder. Nogle har svært ved at udtrykke sine følelser, mens andre kan være generte. Der kan også være piger og drenge, som ikke har lyst til at slå sig ned i tosomheden, men som godt kan finde på at lade som om, at de er interesserede. Derfor er det tit en gåde at finde ud af, om dine følelser er gengældt. Jeg har selv brugt oceaner af tid på at analysere - og ofte nok overanalysere drengens handlinger, budskaber i beskeder og det er bare spild af tid. Så hvis det er noget, som du gør meget - så er mit råd: stop det. De fleste drenge er ligetil - de siger det, som de mener. Piger er derimod mere kompliceret, fordi vi tit gerne vil bekræftes, før vi selv lægger vores følelser åbent ud på bordet. Derfor er mit første råd, at du skal lade være med at sidde og overanalysere alting. Vil du vide, om han faktisk er forelsket i dig? Eller om I ses for sjov eller om han har lyst til at det skal udvikle sig, så I bliver kærester - så spørg. Meget mere simpelt og effektivt. Dog skal du nok lige time, hvornår du spørger, om det ene eller det andet. Det er ikke efter første eller anden date, det er heller ikke lige så snart, at du har fundet frem til, at du er forelsket. Gør det når du tænker, at det ikke er at presse, men samtidig skal det også være, inden du selv bliver alt for glad for vedkommende.

 Hvis du ikke har modet til at spørge, hvilket de fleste ikke har, eller vil du gerne lige have en god mavefornemmelse, inden du kaster dig ud i sådan en samtale, er der her et par tegn, du kan holde øje med:

 • Du kan lægge mærke til, hvor meget tid han vil bruge på at være sammen med dig - og om denne interesse fortsætter. Hvis han ikke er forelsket i dig, vil interessen og tiden tit blive mindre.
 • En forelsket dreng gør sig umage. Det er vigtigt for jer begge to, at I skaber et godt indtryk. Så synes du, at personen gør mere ud af sig selv, når I skal tilbringe tid sammen, så kan dette også være et tegn.
 • Deler han sine interesser med dig? Fortæller han om sine venner og familie? Og spørger han omvendt ind til dig, din hverdag og dine interesser, så er dette et tegn på, at han er nysgerrig efter at lære dig at kende.
 • Finder han tid til at skrive til dig i løbet af dagen, så kan det være et tegn på, at han går og tænker på dig og gerne selv vil i kontakt med dig. Dog behøver det ikke nødvendigvis at være lange beskeder, mænd er ofte mere kortfattet, mens kvinder elsker at vende den ene linje efter den anden.
 • Hvad siger din mavefornemmelse? Mange siger, at du skal stole på sit hjerte, når det kommer til kærlighed. Andre mener, at det er hjernen, du skal lade styre. Hjertet er forbundet med følelser, mens hjernen er logisk og rationel. Men det er hverken hjertet eller hjernen, du skal følge i kærlighedslandskabet. Det er din mavefornemmelse, din intuition. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse, så prøv at finde ud af, hvorfor du har det - og om det er noget, du kan snakke med ham om. Hvis du har en god mavefornemmelse, så går forholdet for det meste i den rigtige retning.

 

Er forelskelse nok?

Forelskelsen kan gå i to retninger: enten forsvinder den, ellers udvikler den sig og bliver til kærlighed. Forelskelse og kærlighed er altså ikke den samme ting. Forelskelsen kan man sige er et slags drømmebillede, man har af den anden person, og tit overser man personens små dårlige vaner. Forelskelse er derfor ikke nok i et forhold. Et forhold skal være baseret på en dybfølt kærlighed til det andet menneske, hvor man elsker personen med alt, hvad han eller hun er.

 

Ulykkeligt forelsket?

Jeg tror, at alle prøver at være ulykkeligt forelsket. For mit vedkommende oplevede jeg det den allerførste gang, jeg forelskede mig i en fyr. Selvom han til tider kunne give udtryk for, at han godt ville mig, vidste jeg inderst inde - i min mavefornemmelse - at han ikke ville noget seriøst. Heldigvis nåede min forelskelse ikke at udvikle sig til en dybfølt kærlighed, men selve forelskelsen kan i sig selv være rigtig svær at komme over, når den anden ikke gengælder dine følelser, eller hvis du ved, at det aldrig vil blive et sundt og godt forhold mellem jer. Så hvordan kommer du over en ulykkelig forelskelse?

Faktisk kan dine følelser blive forstærket af, at han ikke gengælder dine følelser. Selvom du godt ved, at han ikke er interesseret i dig, bliver du ved med at drømme om, at han bliver din - du længes altså mod en kærlighed, der ikke eksisterer. Disse stærke følelser, som du føler for et andet menneske, fortæller dig, at han må være den rigtige. Måske giver han halvhjertede svar tilbage eller små håb ind imellem, men hvis du ikke kan nikke genkende til de førnævnte 5 tegn, så er det hele op til dig. Du skal gøre det, som måske føles som det værste i hele verden: du skal nemlig bryde forbindelsen. Han skal væk og ud af dit liv, for så længe han “forbliver en ven”, så vil du blive ved med at have et lille håb i dig. Så han skal altså ud af dit liv, for altid. Fortæl ham ærligt og åbent, hvorfor du har valgt, at I ikke længere skal være i kontakt med hinanden. Slet hans nummer, fjern ham fra Snapchat, Instagram, Facebook og andre sociale medier, hvor du følger ham. Enhver påmindelse om ham vil bare give dig et stik i hjertet, og at sidde og holde øje med om han er online eller ej, hjælper bestemt ikke på fristelsen til at skrive til ham. Fortæl det til dine veninder og bed om hjælp, for det kan være rigtig svært at holde sig væk, derfor kan dine veninder være med til at huske dig på, at det ikke nytter noget lige at tjekke, om han er kommet på bedre tanker, eller om han mon savner dig, hvis der er gået en måned eller to? Hvis han gjorde det, så havde han nok helt selv kontaktet dig. Husk det er helt okay at være ked af det.

 

Læs også: Hvordan får jeg en god kæreste?

 

Jeg er forelsket i min venindes kæreste/eks-kæreste

Først og fremmest er det vigtigt at sige, at vi ikke selv bestemmer, hvem vi forelsker os i. Så hvis du går rundt med dårlig samvittighed, så kan jeg godt forstå dig, men følelser er vi ikke altid selv herre over. Derfor skal du ikke være sur eller skuffet over dig selv. For det afgørende her er, om du handler på dine følelser eller ej.

Hvis det er din venindes kæreste:

Selvom du ikke kan styre dine følelser, kan du styre, hvad du vil gøre med det - og så længe du ikke handler på de følelser, så har du ikke gjort noget galt, og du er derfor stadig en fantastisk veninde. Mit første råd til dig er, at du skal undgå at være sammen med dem begge på samme tid, hvis det kan lade sig gøre. Først og fremmest kan du risikere, at din dårlige samvittighed bliver forstærket, og for det andet bliver du jaloux over deres kærlighed til hinanden, så skån dig selv for smerten. Mit råd er også, at du skal lade være med at fortælle din veninde om det. Det vil kun såre hende, og du kan risikere at miste jeres venskab. For en sikkerheds skyld så lad vær med at fortælle jeres fælles veninder om din forelskelse, for det kan være, at de føler sig forpligtet til at fortælle det videre. 

Hvis det er din venindes eks-kæreste:

Undersøg først, om han også virker interesseret i dig. Tal med din veninde om, hvad du føler, og spørg hende, hvordan hun har det med det, hvis I bliver kærester. Hvis hun bliver konfronteret med det af hendes ekskæreste, så vil hun højst sandsynligt føle sig svigtet af dig som veninde. Om hun vil acceptere, at dig og ekskæresten prøver at give det et forsøg kommer nok an på, hvor seriøst deres forhold var, og om der eventuelt stadig er følelser i klemme. Mit råd vil som regel være at vælge din veninde. Forelskelser kommer og går, og selvom det måske ikke føles sådan lige nu, så kommer du til at forelske dig i en ny dejlig fyr på et andet tidspunkt. Jeg har selv været forelsket 3 gange, og eftersom den 3. er min kæreste, som jeg har kendt igennem 5 år nu, så er det forhåbentlig også den sidste. Men kærligheden er en svær størrelse, og det er ikke sikkert, at du undgår at få dit hjerte knust et par gange, inden du finder den rigtige at være sammen med.