GirlTalk.dk - Kæreste med ADD (ADHD) - Åbent Forum

I åbent forum kan du dele succeser og tale om alt det, der kan være svært. Tonen i åbent forum skal altid være opbyggende og til inspiration for andre. Det er ikke tilladt at søge cases til opgaver, journalistiske interviews eller andre projekter. Har du spørgsmål til dette, kan du skrive til info@girltalk.dk. For at skrive indlæg i åbent forum, skal du oprette en profil.

6 år 5 måneder siden #1

Hey alle sammen :)

Jeg har en dejlig kæreste, men desværre har en ADD (ADHD), og det er rigtig svært her for tiden, han har det pyskisk svært, og det går selvfølgelig også udover mit kæreste-liv, mit humør, og mit sex-liv :/

Hvis nogle af jer har en kæreste med ADHD hvordan tackler I så jeres kæreste ?

Jeg vil sige det perosnligt kan være VIRKELIG svært, og jeg får i forvejen ikke lov til, at se ham så meget, og her for tiden vil hans mor ikke have vi ses.. jeg må ikke komme hjemme til ham, og han må ikke komme hjem til mig, men hun gør det sikkert for, at beskytte sin søn.. men det såre jo mig, og jeg er bange for at han ikke kan rumme mig osv.. jeg ved ikke om jeg burde tage en pause med ham, hvilket jeg SLET IKKE har lyst til, men det kan måske være det bedste ? jeg kan bare rigtig godt lide ham som person, han virkelig sød, men han har ikke så meget overskud så hvad kan jeg gøre ?

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 5 måneder siden #2

Hej med dig :)

Jeg er selv ADHD-barn, og har en kæreste. Han har ligesom dig rigtig svært ved det. Jeg har humørsvingninger døgnet rundt, jeg har ingen selvtillid og det går også lidt ud over den tid med min kæreste, da han jo selvfølgelig selv bliver påvirket af det.
Jeg ved ikke om din kæreste tager nogen form for retalin (dvs. ADD-medicin) men det burde hjælpe bare en lille smule med den slags medicin. Hvis jeg husker rigtigt findes der flere forskellige slags, og hvis han tager retalin er det måske ikke den rigtige han tager :)
Jeg tager ikke selv denne form for medicin, men er på angst-medicin - alias lykkepiller - men ja.
Jeg har heller ikke specielt meget overskud, men gør alligevel tingene for at presse mig selv.
Når du siger at hans mor gør det fpr at beskytte hans søn, så ja, så har du nok ret :) Jeg må ikke lave alt for mange ting, da jeg lider af panikangst, men det gør min plejemor for at beskytte mig. Det er i bund og grund for at beskytte ham, jeg tror bestemt ikke det er fordi hun er imod jeres forhold. Han er ADHD-barn, og hvis du ikke helt forstår konsekvenserne ved at være det kan du enten gå på biblioteket og kigge i sådanne bøger - dem kigger jeg tit i selv, blot for at forstå hvad jeg egentlig render rundt med. Wikipedia kunne jeg også råde dig til, men denne side er vist i øjeblikket lukket desværre.
Jeg syntes bestemt ikke du skal holde en pause med fyren, da jeg bestemt tror du prøver på at undgå ham pga. hans sygdom. Han kan i bund og grund ikke gøre for at han har den, og at du så vil "holde en pause" kan jo godt forekomme ham som om at du ikke rigtig vil ham. Jeg er selv blevet undgået pga. mine fejl, og ja.. jeg syntes ikke du skal droppe ham, men støtte ham. Han har bare en sygdom, og sådan er det. Jeg tror i bund og grund at alle har en sygdom, nogen er bare mere tydelige, i dette tilfælde din kæreste. Hvis du virkelig elsker ham så bliv hos ham. Støt ham. Vis ham at du elsker ham, og er fuldkommen bedøvende ligeglad med hans sygdom og hans fejl hvis der også skulle være nogen af dem. De kan ikke fjernes, og bestemt ikke sygdommen desværre.
Det ville jeg sige ville være den bedste måde at tackle ham på - elsk ham.

xoxo Belse <3

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 5 måneder siden #3

jeg vil ikke holde pause, men det er ham der vil (: Det er ham der har brug for det, for at have overskud til overhovedet at kunne være til.. nogle gange må man vælge det fra man kan, og det bliver mig for han kan ikke vælge sin mor eller familie fra ;) Jeg støtter ham og er der for ham, men det er ikke altid jeg for det samme igen, fordi han ikke kan.. Det kan godt såre mig, men jeg er efterhånden begyndt at forvente mindre af ham, og ser på de signaler der viser han elsker mig.. han har selv sagt han ikke vil slå op, men blot holde en pause.. vi har "kun" været sammen i 3 måneder, men i august slog han op efter vi havde været sammen i 7 måneder.. Så det er anden gang vi kører.. men han er bare på vej længere ned, og det eneste jeg kan gøre er, at se på.. Jeg kan ikke gøre noget.. jov holde afstand og give ham plads.. Det er hvad han har brug for.. men hvis jeg slår op, så kommer jeg ikke sammen med ham igen ! Det er sku hårdt at have en kæreste der er sindssyg, plus hele hans familie lider af det samme... Jeg elsker ham og jeg har ofret rigtig meget for ham.. Håber bare den her pause kan hjælp på det..

Men du ved hvordan det er :) hvis man er langt nede, hvor lang tid kan der gå gør man er klar igen ? altså.. han elsker mig, og han siger jeg betyder alt, det kan godt være han godt vil se mig, men ikke kan overskue det.. Det kan vel godt ske ikke ? (:

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 5 måneder siden #4

Jeg kan med det samme sige dig én ting - at lide af ADD betyder ikke at man er sindssyg, og det kan bestemt give et knæk i personligheden for nogen hvis andre siger: "Du er sindssyg," hvis de virkelig lider af ADD. Også selvom det nok kun var for sjov. Det kan altid give et knæk i personen, uanset om hun/han har ADD eller ej. Men bestemt ADD-personer får et stort knæk i selvtilliden. Der var ordet.
Jeg kender min veninde godt nok til at vide at når hun siger det til mig, mener hun det af kærlighed - men for andre kan jeg stortude.

Når man er langt nede - uha, ADD-personer kan godt være nede i lang tid. Jeg oplever selv at jeg godt kan være virkelig nede i et par måneder, nogengange dog kun én uge. Andre gange forsvinder de med det samme, men mine er for det meste to uger hvor jeg er nede.
Men ja.. han kan sagtens elske dig, og sige han godt vil se dig, og at du betyder alt og samtidig mene det. Han ville ikke lyve, for os ADD-personer har det virkelig svært.
Han er bare ærlig, for som det lyder elsker han dig. Tiltrods for at det er anden gang I kører. Han kan virkelig ikke overskue det, desværre.

Denne pause kan både være god eller dårlig ;)

Hvis du har brug for at snakke mere, kan du bare skrive en mail <3

xoxo Belse

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 5 måneder siden #5

Nej beklager.. I er ikke sinddsyge, men jeg var virkelig frusteret over det.. jeg sankkede med ham, og vi blev enige om, at vi ikke skrev sammen, men vi sås en gang om ugen.. og jah han lyver ikke, men jeg er også bare lidt bekymret for om det nu er nok for mig ? Det tænker jeg til tider.. Det er lidt irriterende.. om jeg bare skulle droppe det, og se om jeg kunne komme videre eller om jeg skal holde fast ? Han har nogle værdier som jeg holder meget af, og jeg skal lede langt efter en anden med de samme værdier :)

Men jeg tænkte.. det er sådan en hvor han overvejer hva han skal gøre med sit liv.. Jeg håber jeg måske kan hjælpe ham eller støtte ham ? Har du en idé eller skal jeg ikke bare lade ham om det ?

Btw.. sådan noget med bedste veninder.. han kan godt skrive til hende eller være sammen med hende, men ikke rigtig med mig.. han går nemlig også at overvejer det med mig.. han siger dog han ikke vil slå op :) Men jeg bliver bare ked når han kan ses hans bedste veninde og ikke mig :/

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • HelloKitty
  • HelloKitty's profilbillede
5 år 9 måneder siden #6

Hej AnaMika

Jeg har også en rigtig god ven som agerer ligesom du beskriver....han skal hele tidne have luft og tænkepause - han kan ikke overskue særlig meget og hvis han skal have sin søn på besøg så kommer jeg ude på sidelinjen.
Han har også bedt om pauser i vores forhold op til flere gange.......han er meget sort/hvid tænkende.......og det skaber også indimellem kommunikations-problemer.
Jeg elsker ham meget højt og han er også meget glad for mig - men jeg ved heller ikke hvad jeg skal stille op om det nogensidne bliver bedre.....har hørt en klog en sige engang; at det kræver ekstra ressourcer at være i et forhold for en ADHD´er - end at have en veninde for en ADHD´er.....ergo de bruger rigtig mange kræfter på at være i et forhold.

Hvordan går det med dig nu og din kæreste? Er I stadig sammen

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Moderatorer: moderator-girltalk
Leveret af Kunena Forum