GirlTalk.dk - Essays? Er det godt og lidt hjælp :-) - Åbent Forum

I åbent forum kan du dele succeser og tale om alt det, der kan være svært. Tonen i åbent forum skal altid være opbyggende og til inspiration for andre. Det er ikke tilladt at søge cases til opgaver, journalistiske interviews eller andre projekter. Har du spørgsmål til dette, kan du skrive til info@girltalk.dk. For at skrive indlæg i åbent forum, skal du oprette en profil.

6 år 2 måneder siden #1

Hej Piger :-) Vi er igang med Essay i klassen (8. klasse) og jeg har lavet et (ikke færdigt) som jeg skal aflevere :-)

VIlle lige hører jeres mening også hører om i vidste noget om:
1. Det konkrete plan
2. Det erindrede plan
3. Det reflekterende plan
Som vidst skal være mere eller mindre med i et Essay - Men ved i hvad det betyder? :-)

Men her er så hvad jeg har lavet indtil vidre :-) Tak :-)

Fra Tomhed Til Natur
Jeg lukker mine øjne tæt sammen og lægger mit hoved stille på mine knæ. Det er helt mørkt og jeg kan stadig høre bilerne, som kører langt væk på motorvejen. Det er koldt, jeg fryser og ryster over hele kroppen. Nogle små regndråber daler ned fra skyerne og rammer jorden lydløst. Jeg kan mærke den stærke vind som rammer min krop, vikler sig rundt om mig og kæmper sig væk for at fortsætte dens rejse. Jeg trækker benene op under mig, mærker lidt mere varme og prøver at fokusere på min vejrtrækning. Tager en dyb indånding, men intet. Jeg føler stadig intet. Jeg har ingen anelse om hvad jeg egentligt laver her. Tomhed - Er det ikke det dét hedder? Den følelse af at man ikke ved hvad man laver, hvor man er eller hvorfor man overhoved er der. Der er jeg alene, med følelsen af intet og det eneste jeg kan hører er de tunge lastbiler og de mere følsomme biler, som suser ude på motorvejen. Travlheden og larmen fylder min ører og mit hoved. Den omfavner mig tæt. Stille og roligt bliver den hele min verden.
Lige indtil en stor flok af grå gæs flyver henover hovedet på mig. Jeg hører deres store vinger baske og deres fortrolige samtale. Jeg åbner mine øjne og kigger op. Et skarpt lysskær rammer mine øjne og jeg kan se de smukke grå gæs svæve henover den blå himmel. De forsvinder i ubesværet horisonten, bag alt det grønne og jeg opdager alt det smukke omkring mig. Noget af det mest fantastiske jeg nogensinde har set. I den lille, stille sø foran mig svømmer et andepar. Vinden som får bladende til at danse i takt. Den fugtige bænk under mig og solstrålerne som rammer mit ansigt
.........
Naturen er blevet min ven, den som kan give mig ro og give mig balance.

Husk den mangler stadig en del, men det er lige det jeg har nået :-) Og der hvor der står ....... Det er der hvor der mangler meget :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 2 måneder siden #2

Hey;)

Ved ikke lige helt hvor jeg skal starte men nu skriver jeg noget som jeg håber du kan bruge;) I et essay skal man reflektere og filosere over ting. Man skal stille spørgsmålstegn ved noget og man skal perspektivere det. I et essay skal der både være noget personligt og noget som omhandler "alle" man kalder det at/jeg formen. Man skal både skrive i jeg form og man skrive i at form( hvis du forstår) Man skal huske at vælge et emne der kan bredes ud og som der virkelig kan blive reflekteret over;) Du skriver midt i dit essay noget om tomhed og følelsen af at føle intet byg videre på det meget! Hvorfor føler man intet? Hvad er intet ? Hvad er tomhed ? Hvorfor føler man sig tom? Følsen af ingen ting hvordan føles det? osv... Hvis jeg var dig ville jeg bygge mega meget videre på det stille spørgsmål til læseren og skrive dine tanker ned om det. Et essay er en tankestrøm uden nogen rækkefølge, man skriver hvad man tænker om det hænger sammen eller ej. Du kunne fx vælge overskriften tomhed eller intet starte som du har gjort og byg så videre med at filosofere og reflektere osv. Puhhhhaaa ... Det blev langt! Håber det hjalp men det er fedt det du har skrevet. Men Husk at reflektere og undre dig og brede emnet ud! ;) Det første essay jeg lavet gjorde jeg alt for personligt og jeg glemte at brede det ud så det er vigtigt for et essay;) Knus Mig ;) Håber du får et fedt essay ud af det!!!!;)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 2 måneder siden #3

Tak for svaret :-) Helt klart til at bruge :-)

Men ved du hvad det er betyder? :-)
1. Det konkrete plan
2. Det erindrede plan
3. Det reflekterende plan

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 2 måneder siden #4

Det hjalp ihverfald til at jeg fik skrevet mere på så jeg kom op på så meget som jeg skal skrive :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 2 måneder siden #5

Jeg ved ikke helt hvad de to første betyder... men jeg vil gætte mig til at det konkrete plan er at du skal skrive det der er konkret - " det vigtige" Det som det handler om. Det erindrede plan er måske noget med hvad du kan huske en historie der kan passe til dit emne en erfaring du selv har gjort dig;) Det sidste er som jeg skrev i det første;) Noget med at man skal reflektere altså stille undrende spørgsmål, skrive tanker ned, spørge læseren og skrive sig frem til en mulig forklaring eller ligende;) Håber det kunne bruges;)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 2 måneder siden #6

Ja det er det sikkert :-)
Nå men er nået ret langt med det nu :-) Det skal være på en side og det vil sige at jeg mangler 4 sætninger :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • HKA
  • HKA's profilbillede
6 år 1 måned siden #7

Nu skriver jeg som regel aldrig essays, fordi det ikke lige er min stil, men jeg tror godt, at jeg ved, hvad de tre begreber betyder, og så har du det jo til en anden gang :-)

1. Det konkrete plan: Hvad der helt konkret sker.

2. Det erindrede plan: Hvad skribenten husker og erindrer sig om, når skribenten skriver essayet.

3. Det reflekterende plan: Når skribenten reflekterer over det, som skribenten ønsker at skrive i essayet.

Ellers så kan du jo altid spørge din lærer. Du vil ikke virke dum, du vil virke ansvarlig, fordi du ved, du skal skrive en stil, hvor disse begreber skal indgå :-)

Held og lykke med stilen! ;)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

6 år 1 måned siden #8

Hehe tak :-) jeg skriver heller ikke essays men det er jp tvang og tak du havde ret :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Moderatorer: moderator-girltalk
Leveret af Kunena Forum