Skolestart og ensomhed

De fleste af os er lige kommet tilbage fra sommerferie og startet i skole igen. Det fik mig til at tænke på de gange, hvor vi skal starte på en ny skole, en ny uddannelse, et ny sted og hvor skræmmende det kan være. 

ensomhed.jpg

 

Jeg er selv startet på en ny skole, uden at kende nogen som helst, tre gange. Først på efterskolen, så gymnasiet og sidst på min bacheloruddannelse. Og puha! Det var bare ikke spor sjovt de første par dage! Frygten for om de andre (der virker som om de har kendt hinanden i 1000 år) kan lide en, om de nu synes man er underlig eller om man selv finde nogen, man synes virker søde og sjove.  

Vi synes alle sammen, at første dag et nyt sted er vildt nederen...
giphy.gif

Første gang jeg skiftede skole var, da jeg startede på efterskole i 9. klasse og tog turen hele vejen fra København til Jylland – jeg kendte lidt én ud af 350 elever og jeg var ved at dø af skræk hele vejen over både Storebælt- og Lillebæltsbroen. Heldigvis så har min mor altid sagt (når jeg har ringet til hende og synes, at første dag er vildt æv) ”Kig dig omkring. Kig dig GODT omkring. Om et par år, så vil du se tilbage på i dag og huske det som dagen, hvor du mødte nogle af dine allerbedste venner” – og hun har jo haft ret alle gangene!  

 

Så jeg vil bare lige fortælle dig: vi synes alle sammen, at første dag et nyt sted er vildt nederen. Vi er alle sammen meganervøse og sveder lidt ekstra på vejen derhen og vi bruger alle sammen hele turen hjem på at gennemgå, alle de ting vi har sagt i frygt for, at vi nu sagde noget dumt og pinligt. 

Bare rolig: det gør vi alle sammen og det er helt okay! 

 

Jeg håber, at du havde en god første skoledag og at du har mødt nogle nye mennesker, der bliver nye og gode venner!  

 

Husk #DuErVærdifuld  

Kram fra Liv 

Anna Bjerre