Hvad betyder “anonymt chat”?

 
 

Rådgivningen i GirlTalk.dk er anonym. At være anonym betyder, at rådgiverne ikke ved, hvem du er, eller hvor du skriver fra. 

For at sikre din anonymitet på GirlTalk.dk er det vigtigt, at du ikke siger dit navn, hvor du bor, hvilken skole du går på eller andet, som samlet kan fortælle, hvem du er. Du skal således heller ikke være nervøs for, at rådgiverne vil spørge ind til dette. 

Vi ønsker at hjælpe dig med at passe på dig selv og oplyse dig om de regler, der gælder, så du kan føle dig tryg. Du er velkommen til at kontakte os på info@girltalk.dk, hvis du har spørgsmål omkring din anonymitet på GirlTalk.dk.

Rådgiverne har tavshedspligt – og underretningspligt

På GirlTalk.dk ønsker vi at skabe rum, hvor du kan dele alle dine tanker, uden at du skal være nervøs for, at det bliver fortalt videre. Derfor har alle vores rådgivere tavshedspligt, hvilket betyder, at de ikke må fortælle det, du fortæller dem, til nogen udenfor GirlTalk.dk.

Alle voksne og professionelle i Danmark har ifølge lovgivningen underretningspligt. Det betyder, at vi i nogle tilfælde, hvis du har brudt din anonymitet (læs om anonymitet ovenfor), skal fortælle kommunen eller politiet omkring det, du fortæller os. Da alle børn og unge skal have det godt, skal vi nemlig sørge for, at du får hjælp. Dette gælder fx, hvis du bliver udsat for vold eller misbrug af dine forældre eller har selvmordstanker. Vi vil altid informere dig om i samtalen, hvis du har brudt din anonymitet, og vi derfor er forpligtede på at kontakte politi eller kommunen.

Hvornår er du ikke længere anonym?


Du er ikke anonym længere, hvis du har fortalt så meget om dig selv, at andre vil kunne finde ud af, hvem du er, eller hvor du bor. Det er meget individuelt, hvor mange oplysninger der skal til, før man kan finde ud af, hvem en person er. For nogle er det et specielt efternavn, og for andre er det en adresse eller et CPR-nummer. Ud fra et fornavn vil en bruger ikke kunne spores, men hvis GirlTalks rådgivere yderligere har kendskab til din skoles navn og klasse, så bliver det pludselig nemmere.

Vær derfor altid opmærksom på, hvor mange informationer du videregiver om dig selv. Ofte er det ikke relevant for din situation at oplyse din skoles navn, adressen til din rideskole eller lignende.